Smart Belgium kondigt aan de lancering van de pre-orders voor de smart #1!

Bijna een jaar na de oprichting van smart Belgium staat het Belgische team klaar om vanaf donderdag 2 maart 2023 de eerste pre-orders te ontvangen voor de vier uitvoeringen van de nieuwe, volledig elektrische, smart #1 SUV!

Hoewel hij alleen op bepaalde gelegenheden is gezien, aangeraakt en bewonderd (de Premium op het Autosalon van Brussel en op de Affordable Art Fair, en de sportieve BRABUS op de Supercars 2-tentoonstelling in Autoworld), hebben sommige journalisten en persoonlijkheden al de mogelijkheid gehad om hem te kunnen testen. Dé nieuwkomer in het grote B-segment! (lees de commentaar van Vanina Ickx hieronder).

Vanaf mei gaat de smart #1 zichtbaar zijn in België, bij de smart agenten.

Waarom en hoe pre-orderen?

Het proces is eenvoudig en verplicht u tot niets. Ga gewoon naar de website https://be.smart.com/nl/, selecteer de gewenste uitvoering van de auto (Pro+, Premium, BRABUS) en koop een voucher van € 500. Zolang de pre-order niet door de klant wordt geconverteerd, blijft de voucher volledig terugbetaalbaar. Vanaf na de zomer van 2023 kan de klant zijn pre-order omzetten in een bestelling en beslissen over de definitieve specificaties. Zijn voucher wordt dan in mindering gebracht op zijn factuur. Ondertussen zal de klant in mei de gelegenheid hebben gehad om naar een van de smart agenten te gaan voor een proefrit en om de wagen en al zijn details te ontdekken.

Met de smart #1 betreedt smart een nieuw tijdperk.

De kleine smart van eind jaren 90 is veel veranderd. Om de nieuwe 100% elektrische SUV te ontwerpen, creëren en lanceren, werd een nieuwe structuur opgezet: een 50/50 joint venture tussen Daimler en Geely.

De lijn, stijl, elegantie en harmonie van vormen en materialen zijn het werk van de ontwerpers van Mercedes. De verschillende versies – Pro+, Premium en BRABUS – bevatten allemaal standaard het panoramadak, sfeerverlichting in het interieur (64 kleuren en 20 verlichtingsniveaus), verzonken handgrepen in combinatie met een keyless openingssysteem.

Het was de Chinese reus Geely die het connected SEA-platform en de elektrische architectuur van de auto aanleverde. Een intuïtief 12,8-inch HD-scherm dat met touch en stem kan worden bediend, geeft de bestuurder toegang tot alle functies van de auto en intelligente navigatie.

Qua batterij en aandrijving zijn de versies Pro+ en Premium uitgerust met een batterij van 66 kWh en worden ze aangedreven door een elektromotor van 200 kW (272 pk) achteraan, die een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden en een maximaal bereik van 440 km mogelijk maakt. De BRABUS-sportversie bevat dezelfde batterij maar is gekoppeld aan een tweede elektromotor vooraan, goed voor een vermogen van 315 kW (428 pk) en maakt een acceleratie van 0 tot 100 km/u mogelijk in 3,9 seconden.

De cabine is ruim, zowel voor als achterin. De kofferbak heeft een inhoud van 323 liter, die kan worden vergroot tot 411 liter dankzij de verschuifbare en neerklapbare achterbank.

En hoe zit het met de prijzen?

De smart #1 Pro+ kost € 40.495 incl btw, de smart #1 Premium kost € 43.995 incl btw, de BRABUS kost € 47.995 incl btw.

De mening van Vanina Ickx?

“The way of the future ” Nadat ik de kans heb gehad om de smart #1 te testen, kon ik een auto ontdekken die indruk op me maakte met zijn ruimte, gebruiksgemak en comfort. We zitten echt in het tijdperk van plug&play. De personalisering van de kleuren en de sfeer van de cabine heeft mijn kinderen en mij erg vermaakt. Als coureur hield ik van het lineaire koppel van de elektromotor. Het is alsof je op een vliegend tapijt zit. Ik was in de war door het regeneratief remmen, maar er werd mij bevestigd dat deze functie zou worden gefinetuned wanneer deze in productie gaat. Ik kan niet wachten om de smart #1 BRABUS met zijn 430 pk te testen. Dankzij smart en zijn 100% elektrische benadering is de toekomst van de auto onderweg.”

Een efficiënt en hecht Belgisch team

In België houdt smart Belgium toezicht op de commercialisatie van de smart #1 in ons land en profiteert het van de niet aflatende steun van smart Europe, gevestigd in Leifelden Echterdingen (Duitsland). Rond Henry Wattel (CEO smart Belgium) vinden we Emeline Paillard-Brunet (Marketing Manager), Alessandra Vignon (Manager Finance & Controlling), Jord Vanoppen (Country Sales Manager) en Michiel Laflere (Senior Specialist Aftersales & Customer Journey). Het hele team staat tot uw beschikking voor een unieke ervaring!

Een netwerk van erkende agenten

Smart Belgium wordt ondersteund door hun agentennetwerk die het land op een evenwichtige en efficiënte manier bestrijken en smart klanten een service bieden die past bij haar ambities. Mannès nv in Brussel (al bijna 25 jaar smart agent met zijn iconische smart toren), de groep Maurin (Leuven, Hasselt en Mechelen), Car Avenue (Alleur en Namen), Hedin (Antwerpen en Sint Martens Latem), Van Mossel/Vereenooghe (Knokke -Heist) en SAGA Piret (Nijvel) zullen hun potentiële klanten professioneel en dichtbij kunnen ontvangen.