Innovatie van de bovenste plank: De Blitz Power Ceiling mount

Blitz Power, een Belgische laadpalenproducent, komt opnieuw met een innovatief product op de markt. De Ceiling mount. Een ideale oplossing voor laadstations in ondergrondse of overdekte parkings en grotere parkeergebouwen. Maar waarom is dit zo innovatief en waarom heeft elk parkeergebouw dit nodig?

Wat zijn de voordelen?

Er moet niet meer geslepen en gegraven worden. De Ceiling mount kan eenvoudig aan het plafond bevestigd worden, de voorziene kabels kunnen langs de reeds aanwezige bovenleidingen tot bij het laadstation gebracht worden. Die kabels kunnen weggewerkt worden in de voorziene gleuven waardoor de kabel niet meer zichtbaar is.

Een ander voordeel is dat je het laadstation kan plaatsen waar je het wil. Je bent niet meer afhankelijk van reeds aanwezige muren of steunpalen. Dit geeft je de mogelijkheid om veel meer laadstations te plaatsen, maar geeft ook meer vrijheid in de inrichting van de parking.

Openbare parkings zijn verplicht een laadpaal te beveiligen met stootpalen of aanrijbeveiliging wanneer deze lager hangen dan 1 meter hoogte. Als deze plafondmontage op hoger dan 1 meter gehangen wordt is dat niet noodzakelijk.

Wat is er nog nieuw?

Het laadstation is sowieso veiliger voor aanrijdingen dankzij de vrije ruimte onder de ceiling mount. Indien er met een wagen toch tegen gereden wordt, heeft Blitz Power daar ook aan gedacht in de vorm van een kreukelzone. De bovenkant van de Ceiling mount is zo ontworpen dat hij begint te buigen wanneer er harder tegen gereden wordt. Dit voorkomt:

  • Het barsten van de beton in het plafond. Wat structurele schade aan het gebouw zou kunnen aanbrengen.
  • De wagen te hard beschadigd geraakt. Waar uw klant niet tevreden mee zou zijn.
  • Dat laadstation naar beneden vallen en een onveilige situatie met elektriciteit veroorzaken.
  • Hoge kosten: Enkel de Ceiling mount moet vernieuwd worden en hoogstwaarschijnlijk een voorpaneel van het Blitz Power laadstation. Dat apart te verkrijgen is.

Het plafond van uw parkeergarage is niet steeds gelijk. Er zijn oneffenheden door balken, het plafond loopt schuin, enzovoort.

Echter is het natuurlijk het mooist wanneer alle laadpunten op dezelfde hoogte hangen in de garage. Ook hierin voorziet de ceiling mount. Via sliders kan een exacte hoogte worden bepaald voor elk laadpunt. Zo is het functioneel wanneer alle laadpunten op dezelfde hoogte hangen, maar zorgt het ook voor een mooie uniformiteit in uw parking.

Voorziene kabelgoten in de Ceiling mount zorgen ervoor dat de volledige installatiekabel vanaf boven tot en met in het laadstation onzichtbaar zijn. Wat zorgt voor een veiliger gevoel voor de gebruiker en een mooiere afwerking. Ook voor de laadkabel is er een oplossing. Indien er wordt gekozen voor een model met laadkabels, kan de kabelhouder eenvoudig aan de onderkant bevestigd worden in de reeds voorziene bevestigingsgaten.

Tot slot kunnen we aankondigen dat het mogelijk is om tot wel 4 laadpunten aan 1 Ceiling Mount te bevestigen. Door 2 dual Blitz Power Stations aan de ceiling mount te bevestigen krijgt u maar liefst 4 laadpunten op één paal bevestigd. Dat zijn 4 staplaatsen die u tegelijkertijd van stroom kunt voorzien. Minder is ook steeds mogelijk, omdat Blitz Power Stations opgebouwd zijn in modules. Dit betekent dat de omkasting en het uiterlijk van een dubbel laadstation, een enkel laadstation, een kabel of een stekker, hetzelfde zijn.