Kia Niro en Kia EV6 GT bij top drie finalisten in World Car Awards 2023

Voor de World Car Awards 2023 werden twee Kia-modellen in twee categorieën geselecteerd als finalist. De Kia Niro behoort tot de top drie finalisten in de categorie World Car of the Year, terwijl de Kia EV6 GT is uitgeroepen tot finalist in de categorie World Performance Car.

De erkenning komt van een jury van 100 gerenommeerde internationale autojournalisten uit 32 landen, die een breed scala aan voertuigen van over de hele wereld beoordeelden.

De Kia Niro, kanshebber voor de prestigieuze titel van ‘World Car of the Year’, introduceert een nieuw niveau van duurzame mobiliteit met zijn innovatieve voorzieningen en gebruiksvriendelijke technologie. De potentiële prijs voor de Kia Niro dit jaar zou opnieuw een belangrijke verwezenlijking zijn voor het merk in dezelfde categorie als de overwinning van de Kia Telluride in 2020.

De Kia EV6 GT, finalist in de categorie World Performance Car, beschikt over indrukwekkende acceleraties met 567 pk, gecombineerd met een grote actieradius en een ruim interieur, allemaal verpakt in een strak en verfijnd design. De Kia EV6, waarop de EV6 GT is gebaseerd, schreef al eerder geschiedenis door twee prestigieuze prijzen in de wacht te slepen: de European Car of the Year 2022 en de North American Utility Vehicle of the Year 2023.

De winnaars worden live bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking op het internationale autosalon van New York op 5 april 2023.