Met de kleine, volledig elektrische SUV Volvo EX30 wordt rijden in de stad nog veiliger

Omdat we al 96 jaar vooraan staan als het gaat om veiligheid en hierin steeds blijven innoveren, levert onze toekomstige volledig elektrische Volvo EX30 grootse prestaties op dat vlak, in tegenstelling tot wat zijn grootte misschien doet vermoeden – het is onze kleinste SUV ooit. We zijn veiligheidsleiders in onze sector: dat zijn we altijd al geweest en zullen we altijd blijven. Ook voor de Volvo EX30 zullen we ons hoge veiligheidsniveau dus blijven handhaven. In drukke stedelijke omgevingen zorgt de auto immers voor u en degenen rondom u.

Het onoplettend openen van autodeuren is bijvoorbeeld de oorzaak van heel wat ongevallen met fietsers op drukke wegen in de stad. In sommige steden zijn ze goed voor een vijfde van alle gemelde fietsongevallen. Volgens Cycling UK zijn er in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks gemiddeld 60 fietsers die sterven of ernstig gewond raken door openslaande autodeuren.

Om dat soort ongevallen te helpen verminderen zal onze Volvo EX30 uitgerust zijn met een Door Opening Alert. Als u de autodeur wil openen, zal het u visueel en auditief waarschuwen voor fietsers of andere weggebruikers.

Het alarm is slechts een van de vele functies van onze Safe Space Technology op de volledig elektrische Volvo EX30 dat toont hoe we onze hoge veiligheidsnormen hebben omgezet in onze nieuwe kleine SUV. Tijdens het ontwerpen van de auto werd steeds de veiligheid in de stad voor ogen gehouden, met technologie die specifiek bedoeld is om mensen te beschermen in drukke stedelijke omgevingen.

“We richten ons al lang op veiligheid in de stad waar auto’s de ruimte moeten delen met fietsers en voetgangers”, aldus Åsa Haglund, hoofd van ons Safety Centre. “Met de Volvo EX30 tillen we die veiligheid in de stad naar een hoger niveau. De kleine SUV is uw perfecte metgezel en biedt comfortabele rijervaringen, maar zorgt ook voor u en degenen rondom u op de drukke straten in de moderne stad.”

Geavanceerde beschermende veiligheid

De kleinste SUV ooit van Volvo Cars, de Volvo EX30, heeft het veiligheidsniveau dat je van een Volvo verwacht. De Volvo EX30 werd ontworpen op basis van onze unieke veiligheidskennis en onderzoek van ongevallen in het echte leven. Zo helpt hij de bestuurder en passagiers te beschermen bij een ongeval dankzij de geavanceerde veiligheidstechnologie en het uitmuntende structurele design dat voldoet aan al onze ambitieuze interne veiligheidsvereisten. Daarmee willen we onze auto’s voorbereiden op verschillende scenario’s die zich kunnen voordoen in het echte leven.

Mensen in de auto beschermen bij een ongeval is altijd al een prioriteit geweest voor ons, en dat engagement komt ook naar voren in het structurele design van de Volvo EX30, want zowel de veiligheidskooi, de A-, B- en C-stijlen en het dak werden versterkt.

We hebben uiteraard ook gefocust op de batterij-integriteit, aangezien het een elektrische auto is. Het chassis en de veiligheidskooi zijn gemaakt met verschillende soorten sterk staal die de impact van een mogelijke crash efficiënt opvangen.

De Volvo EX30 heeft ook een zijairbag in de bestuurdersstoel om verwondingen aan het hoofd en de borstkas te helpen beperken bij een zijdelingse aanrijding.

Naast onze passieve veiligheidsnormen zijn er in de Volvo EX30 ook tal van geavanceerde nieuwe actieve veiligheidsfuncties die mensen zowel binnen als buiten de auto helpen beschermen.

Een auto die u ondersteuning biedt wanneer u dat nodig heeft

De Volvo EX30 zal standaard uitgerust zijn met een nieuw geavanceerd Driver Alert-systeem dat u zal bijstaan wanneer u niet op uw best bent. De auto merkt wanneer u het stuur vasthoudt. Daarnaast is er ook een speciale sensor achter het stuur die aangedreven wordt door krachtige algoritmes en ongeveer 13 keer per seconde uw oog- en gezichtsbewegingen detecteert. Zo kan de Volvo EX30 begrijpen wanneer u afgeleid, slaperig of onoplettend bent, zelfs wanneer u dat zelf misschien nog niet doorhad.

In de stad helpt de functie Intersection Auto Brake om ongevallen bij kruispunten te vermijden. Als een andere auto u plotseling kruist, zal de functie de auto tot stilstand brengen en een aanrijding helpen voorkomen of de impact ervan beperken.

Kortom: de nieuwe Volvo EX30 beschikt net als elke andere Volvo over tal van actieve veiligheids- en rijhulpsystemen. Meer details over de veiligheids- en rijhulptechnologie in de Volvo EX30 volgen bij de onthulling.

Op 7 juni zal de nieuwe, volledig elektrische Volvo EX30 SUV zijn wereldwijde entrée maken. Vanaf diezelfde dag zal hij ook besteld en vooruitbesteld kunnen worden in geselecteerde markten.

Volvo Cars in 2022

Voor het volledige jaar 2022 liet Volvo Car Group een bedrijfswinst optekenen van 22,3 miljard SEK. De omzet in 2022 bedroeg 330,1 miljard SEK, met wereldwijd 615.121 verkochte auto’s.

Over Volvo Car Group

Volvo Cars is opgericht in 1927. Vandaag is het bedrijf een van de bekendste en meest gerespecteerde automerken ter wereld en verkoopt het aan klanten in meer dan 100 landen. Volvo is genoteerd op de Nasdaq Stockholm-beurs, waar het wordt verhandeld onder het tickersymbool ‘VOLCAR B’.

Volvo Cars wil zijn klanten op een persoonlijke, duurzame en veilige manier ‘Freedom to Move’ bieden. Dat blijkt uit zijn ambitie om tegen 2030 een volledig elektrische-autofabrikant te zijn en uit zijn engagement om de verlaging van zijn CO2-voetafdruk te blijven voortzetten, met het doel om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn.

In december 2022 telde Volvo Cars ongeveer 43.200 voltijdse werknemers. De hoofdzetel, productontwikkeling, marketing en administratie van Volvo Cars zijn hoofdzakelijk gevestigd in Göteborg, Zweden. De autofabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in Göteborg (Zweden), Gent (België), South Carolina (VS), Chengdu, Daqing en Taizhou (China). Daarnaast heeft het bedrijf ook R&D- en ontwerpcentra in Göteborg, Camarillo (VS) en Shanghai (China).

Neem voor meer informatie contact op met:

Volvo Cars Media Relations

+46 31-59 65 25

media@volvocars.com

Volvo Cars Investor Relations

+46 31-793 94 00

investors@volvocars.com