Subaru kondigt vier nieuwe volledig elektrische suv’s aan

EV-productie wordt opgevoerd aar 400.000 eenheden

Subaru Corporation heeft zijn geconsolideerde financiële resultaten voor het afgelopen boekjaar gepubliceerd, inclusief de toekomstplannen voor volledig elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat tegen eind 2026 vier volledig elektrische SUV-modellen leverbaar zullen zijn.

Subaru kondigde niet alleen aan dat de productie dit jaar terugkeert naar het pre-covid niveau van 1 miljoen eenheden (een stijging van 16% ten opzichte van vorig jaar), ook gaf het bedrijf een update over de productieplannen van volledig elektrische voertuigen.

Bekend was al dat na de lancering van de Solterra, halverwege dit decennium een tweede EV mocht worden verwacht. Inmiddels heeft het merk besloten om de elektrificatie van zijn modelprogramma te versnellen. Tegen eind 2026 zal het merk vier volledig elektrische modellen, inclusief de Solterra, hebben gelanceerd. Hoewel Subaru nog geen specificaties heeft prijsgegeven heeft het merk al wel aangekondigd dat de drie nieuwe modellen SUV’s zullen zijn.

Subaru heeft ook bevestigd dat de productie van volledig elektrische modellen zal worden opgevoerd door vanaf 2025 eigen, in-house BEV-productielijnen op te zetten. Dit zou naar verwachting de jaarlijkse productiecapaciteit van de Yajima-fabriek binnen ongeveer drie jaar van de oorspronkelijke 100.000 naar 200.000 eenheden opvoeren en bijdragen aan de jaarlijkse productiecapaciteit van 200.000 BEV’s van de Oizumi-fabriek. Vanaf 2028 zou deze serie van reorganisatiestappen de totale productie van Subaru-elektrische voertuigen moeten brengen tot 400.000 eenheden per jaar.